KZ Fighter https://kz-fighter.dk Tue, 01 Feb 2022 18:52:02 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Tom Sykes https://kz-fighter.dk/tom-sykes/ Fri, 18 Jul 2014 12:40:13 +0000 https://kz-fighter.dk/?p=24 Tom Sykes blev født i Yorkshire, England i august 1985. Sykes, den engelske motorcykelkører i Superbikes, har haft noget der minder om en lynhurtig start på sin professionelle karriere. Han deltog for første gang i den engelske version af Superbikes i 2007, hvor han med Honda opnåede en samlet sjette plads i sin første sæson.Herefter skiftede han til Suzuki, og skuffede ikke da sæson 2008 endte med en fjerde plads. Den unge kører gjorde sig bemærket med flotte resultater, og i 2009, kunne han så deltage i Verdensmesterskaberne for Yamaha. Han slog sit navn fast allerede i første sæson og kunne lade sig hylde med en 9. plads i den samlede stilling. Herefter begyndte han at køre for Kawasaki, noget der næsten lå i kortene, da hans bedstefar, Peter Brooks, var en af producenterne bag Kawasaki motorcykler. De første to år med Kawasaki resulterede i en 14. og en 13. plads, og så begyndte der ellers at ske noget.I 2012 kom Tom Sykes nemlig så tæt på førstepladsen, at blot et enkelt point mere, ville have givet ham sejren, der var nemlig blot et halvt point mellem Sykes og den endelige vinder, italienske Biaggi. Med blod på tanden, satte Sykes, sammen med Kawasaki, alt ind på at vinde i 2013, og planen virkede, for på trods af rigeligt modspil fra irske Laverty på sin Aprilia, kunne Sykes endelig finde sig selv øverst på sejrsskamlen. Godt i gang med sin femte sæson for Kawasaki, ser de foreløbige resultater også rigtig godt ud for Sykes, der ligger på en samlet førsteplads med 251 point, og en god afstand til andenpladsen, hvor franske Guintoli befinder sig. Selvom det hele ser ret forudsigeligt ud, med både høje point og bookmakere der giver lave odds på Sykes, så er der såmænd ikke noget der er afgjort endnu.Guintoli kæmper en brav kamp, og kan sagtens komme op at drille i kampen om førstepladsen, og det samme gælder Rea og Baz.

]]>
MotoGP https://kz-fighter.dk/motogp/ Tue, 15 Jul 2014 12:40:04 +0000 https://kz-fighter.dk/?p=21 Road Racing World Championship Grand Prix, også kaldet MotoGP, er Verdensmesterskaberne i Motorcykelløb. Motorcyklerne der er produceret til disse mesterskaber, er speciallavet, og er kun til brug ved Motorsportsløb og på egnede baner, og kan altså ikke købes til privatbrug.Moto GPDet første MotoGP blev arrangeret i 1949, og har været afholdt stort set hvert år siden. I 2014 består MotoGP af løb afholdt på 18 baner i 13 forskellige lande. De er på nuværende tidspunkt lidt over halvvejs igennem sæsonen, med sidste løb i Holland på TT Circuit Assen.Det årlige løb i Holland blev afholdt for første gang i 1925, og er dermed det ældste vedvarende årlige løb af de løb der medvirker i MotoGP. Indtil videre ligger spanske Marc Marquez i en klar fører position på den samlede pointstilling med 200 point, mere end 70 point foran italienske Rossi og spanske Pedrosa.Japanske Kawasaki, der i øjeblikket ellers klarer sig rigtig godt indenfor Superbikes, har desværre set sig nødsaget til at trække sig fra MotoGP siden 2009, da de økonomiske omkostninger ved at deltage og producere motorcykler til sporten, blev for meget, for det ellers respekterede mærke.

]]>
Kawasaki Superbikes https://kz-fighter.dk/kawasaki-superbikes/ Tue, 15 Jul 2014 12:36:32 +0000 https://kz-fighter.dk/?page_id=18 Superbike er et årligt mesterskab i motorcykelløb. Løbet startede i 1988, og det er et løb for landevejsmotorcykler, som altså ikke er speciallavet til motorsporten, men som derimod også er tilgængelige for den almene motorcyklist.SuperbikeSuperbike Verdensmesterskabet, som i virkeligheden er to mesterskaber, et for kørerne og et for producenterne, er resultatet af en sæson med flere løb der afholdes på forskellige baner rundt omkring i verden. I 2014 vil der være 13 løb med to runder i hvert løb. Resultatet af hver runde kombineres, for at finde det enkelte løbs vinder. Den samlede vinder, er den kører og den producent, der har opnået flest point i den indeværende sæson.Kawasaki har de sidste år klaret sig rigtig godt i Superbike, hvor Kawasaki kører Tom Sykes tog Superbike Verdensmester titlen i 2013, og også er spået gode chancer ved dette års mesterskab. Er der noget Kawasaki kan, så er det at lave sporty motorcykler. Kawasaki har kæmpet sig op og slået sig fast som nogle af de bedste producenter indenfor motorcykler, hvilket også afspejles af resultaterne i Superbike.I motorsporten har de taget en klar førerposition blandt de japanske motorcykelproducenter som, udover Kawasaki, tæller Yamaha, Honda og Suzuki. Italienske Ducati var i starten af halvfemserne Kawasakis største konkurrent i forhold til producenternes eget mesterskab, men snart overtog Honda og Ducati kampen om førstepladsen. Med årtusindeskiftet kom der også nye producenter på banen med de to italienske producenter Aprilia og Bimota.Aprilia skulle hurtigt vise sig at blive en ny stærk modspiller, mens Ducati fortsatte dominansen. Men nu har Kawasaki altså atter fået kæmpet sig op, og med Tom Sykes som hovedkører, er de klar til at vise alle hvad de duer til. Allerede på nuværende tidspunkt har Sykes slået sin stilling fast, med godt 40 point ned til næste modstander, Guintoli på Aprilia.

]]>
Kawasaki motorcykler https://kz-fighter.dk/ Mon, 14 Jul 2014 11:21:34 +0000 https://kz-fighter.dk/?page_id=9 For de fleste forbindes navnet Kawasaki med de fantastiske motorcykler med en høj ydeevne, og det på trods af at virksomheden også er leveringsdygtige i både transport udstyr, industrielt udstyr, forbrugsvarer og sågar rumfart.kawasaki-z1Kawasaki har i en årrække stået for japansk kvalitet og er især kendt for deres motorcykler i højeste klasse. Kawasaki motorcyklen er en motorcykel af højeste kvalitet, som følger en årelang tradition for, at leverede blandt det ypperste inden for motorcykelbranchen og give kunderne det bedste af det bedste.Den japanske koncern Kawasaki blev grundlagt i 1878 af Shozo Kawasaki, og var oprindeligt et skibsværft. Men fabrikken udvidede hurtigt produktionen og begyndte også at fremstille lokomotiver og sidenhen fly. Men med nederlaget i 2. Verdenskrig i bagagen måtte fabrikken lave lidt ændringer, og begyndte at producere motorcykler. Selvom produktionen af motorcykler startede allerede i 1949, var den første motorcykel ikke klar til fremvisning før 1954.Den første motorcykel blev udviklet i samarbejde med tyske BMW. Det tog lidt tid for Kawasaki at få en fod indenfor på motorcykelmarkedet, hvor andre japanske producenter som Honda, Yamaha og Suzuki allerede sad tungt og lunt i førersædet. De europæiske motorcykelproducenter havde haft stor succes under 1. Verdenskrig, men i årene op til og under 2. Verdenskrig, måtte mange give op, i takt med at det blev mere og mere populært med bil.De japanske producenter var dog hårdføre, og stadig i dag, domineres motorcykelmarkedet af japanskproducerede motorcykler. Kawasakis mission er at udvikle motorcykler der giver optimal køreglæde, med fokus på gode, sikre køreegenskaber og moderne teknologi, og den mission klarer de meget godt, både med de motorcykler der bliver produceret til landevejene, og dem, der bliver fremstillet hovedsgaeligt til motorsport.Et af Kawasaki motorcyklens store succesområder, er indenfor motorcykelsporten, hvor de har vundet mange titler og mesterskaber gennem tiden. Især i Superbikes og MotoGP har Kawasaki flere gange gjort sig bemærket, og de ligger da også lunt i svinget til top placering ved dette års Superbikes med Tom Sykes som kører. Selvom Kawasakis motorcykelhistorie er kortere end de fleste andre producenter på markedet, har de nået langt mere på den korte tid, end flere af de andre producenter har opnået på 100 år. Ledelsen og folkene bag Kawasaki er loyale og tro mod de ting der kendetegner en Kawasaki motorcykel, men de har på samme tid en innovativ tilgang til produktionen, og det er i det hele taget en spændende virksomhed at følge.

]]>