• Kawasaki Superbikes

    Superbike er et årligt mesterskab i motorcykelløb. Løbet startede i 1988, og det er et løb for landevejsmotorcykler, som altså ikke er speciallavet til motorsporten, men som derimod også er tilgængelige for den almene motorcyklist.

    SuperbikeSuperbike Verdensmesterskabet, som i virkeligheden er to mesterskaber, et for kørerne og et for producenterne, er resultatet af en sæson med flere løb der afholdes på forskellige baner rundt omkring i verden. I 2014 vil der være 13 løb med to runder i hvert løb. Resultatet af hver runde kombineres, for at finde det enkelte løbs vinder. Den samlede vinder, er den kører og den producent, der har opnået flest point i den indeværende sæson.

    Kawasaki har de sidste år klaret sig rigtig godt i Superbike, hvor Kawasaki kører Tom Sykes tog Superbike Verdensmester titlen i 2013, og også er spået gode chancer ved dette års mesterskab. Er der noget Kawasaki kan, så er det at lave sporty motorcykler. Kawasaki har kæmpet sig op og slået sig fast som nogle af de bedste producenter indenfor motorcykler, hvilket også afspejles af resultaterne i Superbike.

    I motorsporten har de taget en klar førerposition blandt de japanske motorcykelproducenter som, udover Kawasaki, tæller Yamaha, Honda og Suzuki. Italienske Ducati var i starten af halvfemserne Kawasakis største konkurrent i forhold til producenternes eget mesterskab, men snart overtog Honda og Ducati kampen om førstepladsen. Med årtusindeskiftet kom der også nye producenter på banen med de to italienske producenter Aprilia og Bimota.

    Aprilia skulle hurtigt vise sig at blive en ny stærk modspiller, mens Ducati fortsatte dominansen. Men nu har Kawasaki altså atter fået kæmpet sig op, og med Tom Sykes som hovedkører, er de klar til at vise alle hvad de duer til. Allerede på nuværende tidspunkt har Sykes slået sin stilling fast, med godt 40 point ned til næste modstander, Guintoli på Aprilia.